*hoilaa*
Kun kotkalaiset lähti lankakauppaan,
myös samaan Saabin maskotiksi marsu ilmaantui.
Ja näppärästi kurvaili Tirlittan,
kun ajo-ohjeitansa maskotti antoi...

Siis lauantaina oli maskottina kun kotkalais-anjalankoskelainen retkikunta saapui pääkaupunkiseudun lankatarjontaa tutkimaan. Perjantai-iltana Arska kyseli josko joutaisin maskotiksi matkaan kun hän Tirlittanin ja Aguan kanssa on tulossa shoppailemaan ja minähän joudin vallan mainiosti hyvin nukutun tunnin jälkeen.
Maskotin tehtävä oli opastaa kuljettajaa löytämään halutut kaupat mahdollisimman sujuvasti (vain Lauttasaaren Novitaa jouduttiin etsimään noin 500 metrin verran) ja kaupoissa noutamaan korit retkikunnan jäsenille tai tarvittaessa vaikkapa kärryt. Muutenkin maskotin pitää toimia retkikunnan jäsenten ylimääräisinä silminä ja hakea pyydettyjä lankoja tai vaihtoehtoisesti etsiä lankoja joiden silmukkamäärät sopivat alkuperäisiin ohjeisiin. Maskotti ei myöskään saa viilliintyä ja alkaa ostamaan lankaa enempää kuin retkikunnan jäsenet ostavat, päinvastoin, maskotin pitää pyytää lupa jos hän löytää jotain mielenkiintoista ja halpaa lankaa. Kun maskotti käyttäytyy nätisti hänelle yleensä myönnetään lupa harvoihin ja tarkasti valittuihin ostoksiin.
Ihan ensimmäisenä suuntasimme Soukkaan Menita Outlettiin. Se mitä ALA:n naisille tarttui mukaan on luettavissa heidän omista kirjoituksistaan. Maskottina en siis olisi saanut ostaa mitään mutta ihan vähän sitten ostin (pitkän ruinauksen jälkeen sain ALA:n naisilta luvan)
801475.jpg
Ja kuvasta puuttuvat kaksi leninkiketjua. Kaikki yhteensä 10,70 €

Sitten matka jatkui Länsiväylää pitkin Lauttasaareen Novitan tehtaanmyymälään ja taas ALA:n naiset innostuivat vähän,
801472.jpg  801473.jpg
mutta mie ostin vain taikatoppia varten neljä kerää Karusellia.
801476.jpg
9,20 €

Ja seuraavana kohteena oli Priima. Mutta mutta... ongelmaksi muodostui suljettu ovi. Kotisivuilta olivat ALA:n naiset katsoneet että auki on Priima, vaan eipä ollut.

No eipä hätiä, Vihreä Vyyhti Hakanimen hallin II-kerrosessa oli avoinna ja sieltä mie ostin ihan salaa yhden kerän bambuvillapolyamidi-lankaa josta teen väliaikakaulahuivin isselleni. Sovittiin myyjän kanssa ettei kerrota oikeeta hintaa ALA:n naisille mutta tulkoon nyt julki, 8,90 € tuo maksoi mutta kyllä siitä tulee ihanan pehmeä ja lämmin huifi.
801478.jpg
Tässä vielä alkua huifista.
801481.jpg
Samalla reissulla poikkesin Punaisesta langasta hakemaan punaista nyöriä tähän korsettiin.
801483.jpg
Näyttää varmaan paremmalta kun on omistajansa päällä kunnolla kiristettynä. Toivottavasti saan kuvaa mahdollisimman pian.

Tämän jälkeen kävimme syömässä Hakaniemessä ja ALA:n naiset tiputtivat miut kotiovelle. Otin vielä kuvan heistä ennenkuin lähtivät ajelemaan kohti Kotkaa... Huomatkaa pahasti notkahtaneet takajouset, taitaa olla aika paljon lankaa paksissa...?
801474.jpg
Ja jos nyt joku ihmettelee mistä tuo ALA:n naiset tulee. Sehän on vain lyhennys sanoista AnonyymitLankaAddiktit.  Huomatkaa myös hyvin sopiva rekisterikilpi.

Ja vielä yksi tuunauskuva. Kerroin että saimme puikot Hobboksin neuleiltamissa, mutta on todella vaikeaa neuloa 35 senttisillä pitkillä puikoilla kun on tottunut pyöröihin ja 15 senttisiin sukkapuikkoihin. Joten mitä tekee marsu, menee tontille ja käsittelee puikkoja rautasahalla ja a'vot - nyt onnistuu neulominen vallan mainiosti.
801482.jpg

Ja vielä tiedotus. Muoriskan diilaama puikkolähetys saapui tänään. ISO KIITOS MUORISKALLE jälleen kerran, lisää olis jo tilaajia seuraavalle kerralle (kun en muistanut kaikilta mahdollisilta tilaajilta kysellä ajoissa).
801479.jpg
Tilasin varoiksi itselleni neljä chipiä mutta taidan pärjätä kahdella joten...