Lauantaina päätin illalla tehdä Sannilta ostamastani Sanni-langasta vähemmän harmaata.
Lanka on 50% villaa ja loput tekokuitua, sukkalankaa luki vyötteessä ja tosiaan melko harmaata oli. Siinä ei mikään hempeä väri tietty olis näkynyt joten otin punaista (strawberry) ja oranssia (orange) Kool Aidia ja eikun langat vyyhdille ja liemiin likoamaan.
Se lanka ei tietty imenyt sitä väriä kuten villa joten lisää lankaa piti vyyhdetä.
Ensin tutkimaan lankoja, jaahas - täältä löytyy kaksi valmista vyyhteä jotain lankaa (ei vyötettä) joille tein polttotestin. Tuoksu oli hyvin samankaltainen kuin olis hiuksia polttanut ja tuhka rapisi sievästi maahan kun vähän koskin poltettua päätä. Tässä siis on oltava villaa ainakin vähän ja pataan vaan (tai oikeesti ämpäriin ensin ja sitten karkkikippoihin värjääntymään) Tulos oli hyvin hempeää mutta eiköhän näillekin käyttöä löydy?
No, vieläkin oli liemissä väriä ja ei sitä raaski heittää pois joten oliskos jotain muuta mitä vois uitella? Haa, pari kerää Vikingiä (norjalainen 100% villa). Oli niin pimeää jo etten huomannut kahden Vikingin olevan eri sävyjä - toinen oli valkoista ja toinen luonnonvalkoista - ennenkuin ne oli yhdelle vyyhdelle vedettynä. No, emme anna sen häiritä vaan samoihin liemiin uimaan vaan. Ja koska nämä oli siis 100 %:sta villaa ajattelin että ne imevät väriä kuin sieni ja lisäsin sitten molempiin purnukoihin kolmannen pussin värijauhetta (joku voi kyllä ajatella että se on mehujauhetta mutta sitä siis lisäsin) ja nepäs eivät imeneetkään kuin sieni joten lisää lankaa piti vyyhteemän ja uhriksi joutui kunnon suomalainen nalle ja nyt loppu väriliemestä väri.
Psst... olenkohan lempeämpisorminen kuin KaraMelli, tungin kyllä sormeni sinne nallen sisuksiin muttei se yhtään solmuillu tms.
Ja tässä siis kuvat langoistani.
2 x ei mitään tietoa langasta,   Viking,       Nalle,       Sanni-sukkalanka
782517.jpg

ja tässä päivänvalossa näköjään päinvastaisessa järjestyksessä.
782518.jpg
Sanni-sukkalanka muuttui pehmeämmäksi koolatessa, muuten langat pysyivät melkoisen samanlaisina kuin olivat ennestään.