Meidän naapurin setä täytti kunnioitettavat nelkyt vuotta (tosin jo viis viikkoa sitten, herttileijaa - mie oon ollu rouva jo kuukauven) ja piti lauantaina juhlat. Tiijättekö sen vanhan sanonnan että tarjottavaa on sen seittämää sorttii? No tuol ei ollut seittämää sorttii... tais olla isännän iän mukaisesti noin neljääkymmentä sorttimenttii... eikä muuten loppunut kesken! Myö käytiin matkalla raksalle (noi on siis meidän raksanaapureita) hakemassa uus hiano matto meidän lasikuistille (sitä kuistia ei vielä  ole eikä itse asiassa piirrustuksiakaan mutta ajatus on selkeenä päässä) joten myöhästyttiin pileitten alusta puolisen tuntia ja päästiin sitten suoraan pöytään. No siin myö sit syötiin ja syötiin ja syötiin ja join mie yhden siiterinkin... ja sit oli ajatus lähtee raksalle laittamaan seiniä pystyyn. Mut ei myö voitu lähtee, meille tarjottiin sit niinku kaffetta ja kaakkua, valkosuklaakaakkua ja vadelmarahkatäytekaakkua ja keksei kans ja yks siideri lisää... ja sit myö oltais voitu mennä sinne raksalle mut ei myö voitu kun miun piti ottaa semmoinen napanteri ja siideri.... ja sit kun naapurien (kaikki naapurit oli kutsuttu samoin kuin puol Porvoota) kans istuttiin siin samas pöydäs jutustelemassa niin piti ottaa vähän poolia, mut se maistu niin hyvältä että sitä piti ottaa vähän lisää ja kerran vielä ja sit kotiin nukkumaan (mut jo puol 1 mais sentään) Pihalla kun naapurin kanssa kipitettiin niin meille huudettiin perään että huomenna on sitten lounas kello 13! *hihittelyä* vai vielä huomenna jatkettaan *lisää hihittelyä* ja kotiin vällyjen alle nukkumaan.
Se oli sitten sunnuntaina siin puol kakstoista kun naapurin tytär tuli herättelemään että puolen tunnin päästä sitten syömään! HÄH? Ne oli tosissaan ja sit eikun syömään... ja kiireesti raksalle pistämään seinii pystyyn... no ei. Sitten oli kaffeeta ja uudet kaakut! Meni siin sit puoltoista tuntia ainaskin ennenkuin ehdittiin takas raksalle ja viritettiin raksavaatteet päälle... Mie pistin padan alle tulta (piti pestä astijoita ja yks matto) ja Petri kävi laittamaan valmiiksi sankoi yms. laastijutskii niin tuli toinen naapuri käymään. Ja eikun sinne kaffelle sitten! Siis mie kiersin naapurista toiseen syömässä koko viikonlopun ja pakastin jauhelihat odottamaan tulevaa käyttöä. Toiselle naapurille meninkin sen takia kun piti Waltterille viedä jo aikaa sitten esitellyt yksvuotissukat - oli ihan sopivat ja Waltteri (tai ainakin äiti ja isä) tykkäsvät sukkien väristäkin... Siin män sit taas tunti ja viimein sen jälkeen alettiin mättämään harkkoja seiniin.. Aika hyvin on noi keittiön seinät jo edistyneet, vai mitäs sanotte?

1926628.jpg
*hih* hassu kuva kun on kolmesta kuvasta kasattu. Ei meidän keittiön seinät sentään ihan miten vaan käätyile.
Ja täs näkyy keittiön oviaukot olkkarin ja makkarin seinän suunnalta. Noi pulikat tuossa on pitämässä linjoja kohillaan, jos niinkuin tekee mieli ihmetellä että mitä myö oikein puuhataan.
1926627.jpg

Ja muistakaa ystävät rakkaat että syksy tulee eikä pimiässä tahdo nähdä kävelijää.
Käyttäkää heijastinta, myös katuvalojen alueella.
Mie tein joku yö tälläisiä kun tappelin koneen päivitysten yms. kanssa. Piti istuu koneen ääressä kun heti jos poistuin niin se alko takkuamaan, jotain napikkaa piti olla painamassa alati :-/
1926629.jpg
Näitä taidan tehdä vielä lisää, vaikkapa joulupaketteihin...